Metode de relaxare impotriva stresului intre necesitate si efect

relax-min

 

Uitand sa te relaxezi, vei ajunge sa-ti epuizezi repede resursele. In plus vei dezvolta dezechilibre ce vor duce in final la afectiuni fizice si mentale. Motivul pentru care prezint unele metode de relaxare impotriva stresului, este ca tu sa ramai sanatos si creativ.

Metode de relaxare impotriva stresului si necesitatea aplicarii lor

Cand esti implicat activ in rezolvarea unor probleme, se intampla sa fii absorbit in totalitate de activitatea ta. Astfel nu-ti vei mai acorda atentie si nu te vei monitoriza, considerand ca poti functiona foarte bine pe pilot automat. Unele metode de relaxare impotriva stresului, au fost create tocmai pentru a te face sa constientizezi propria prezenta.

In timpul activitatii chiar daca nu uiti de tine, poti considera sa amani momentul relaxarii conditionandu-l de obtinerea unui rezultat. Te mai poti simti vinovat daca ti-ai permite anumite metode de relaxare mentala, atunci cand ceilalti nu o fac.

Cu timpul, vei face din aceasta abordare o conduita comportamentala si anume de a sta sub presiune. Se mai intampla ca atunci cand esti prins intr-o problema sa nu poti vedea prea mult in afara ei. Astfel ai toate sansele sa ratezi solutia optima de rezolvare.

Aceasta conduita este foarte potrivita pentru a lasa stresul sa te domine, fara sa-ti dai seama. Aplicarea unor metode de relaxare impotriva stresului, te vor scoate din ciclul vietii cotidiene. De asemenea iti vor oferi si o alta perspectiva asupra lucrurilor din jur, cu efect in gasirea solutiilor potrivite.

Metode de relaxare mentala comanda constienta si inconstienta a mintii

Daca nu esti convins inca de ce trebuie sa aplici metode de relaxare impotriva stresului, sa facem 2 exercitii scurte.

COMANDA CONSTIENTA A MINTII

Incearca te rog, in mod constient, acum chiar, sa-ti incordezi un muschi. Tine-l asa incordat cat poti de mult (izometrie). Cat iti ia pana obosesti?

Dupa ce consideri ca nu mai poti, mai fa un efort de vointa si continua un timp sa-l tii tensionat.

Imediat dupa exercitu, observa ce lucruri mai poti face cu el din cele ce le faceai inainte.

COMANDA INCONSTIENTA A MINTII

Acum te rog sa faci alt exercitiu. Pe parcursul zilei, incearca sa-ti dai seama daca ai vreo tensiune si in care parte a corpului se afla ea. Ce face ca sa fii mereu incordat?

Si intr-un caz si celalalt comanda vine din minte. Mentinuta suficient de mult, constient sau inconstient, te va obosi mai intai fizic si apoi mental.

Efectele stresului prelungit vor aparea in curand. Continuand asa te vei putea reface intr-o masura mai mica decat consuma.

Cum mintea este cheia tuturor problemelor tale, o sa prezint mai jos, una din multele tehnici de relaxare a mintii.

Te invit la un webinar gratuit http://www.reikido.ro/webinar/. Vei afla alte motive de aparitie a stresului. O sa-ti prezint si 3 solutii foarte simple, pentru a obtine o minte clara si detasata in orice situatie. Dupa inscriere, vei primi un email cu toate detaliile de viziualizare a webinarului.

Tehnici de relaxare pentru combaterea stresului

Solutia pe care ti-o ofer este foarte simpla ca toate solutiile prezentate in cadrul scolii Reiki Do.

Prin prezentarea acestei metode de relaxare impotriva stresului, mintea ta va fi:

 • decuplata de la propria ta realitate de care esti preocupat
 • adusa in prezent dintr-un trecut ce nu-l mai poti schimba
 • adusa in prezent dintr-o situatie ipotetica din viitor, ce nu s-a petrecut

Avantajele aplicarii acestei metode de relaxare a creierului ce o sa ti-o prezint, consta in:

 • constientizarea propriei persoane, existente, a propriilor nevoi.
 • rezonanta constienta cu vibratiile inalte, armonioase pentru resetare vibrationala
 • inducerea si mentinerea starii interioare productive
 • schimbarea perspectivei asupra problemei ce te preocupa, iesind in afara ei, aflandu-te pe un nivel superior de intelegere

Meditatie pentru relaxare si minte clara si detasata

O sa-ti ofer acum posibilitatea sa participi alaturi de mine intr-un exercitiu asistat, menit sa te ajute sa te relaxezi.

La cursurile Reiki Do, spun intotdeauna studentilor mei ca nu este nevoie de efortul de concentrare. Nu merita sa te chinui cu alungarea gandurilor, cand se poate proceda mult mai simplu si eficient.

Acest exercitiu „Meditatie pentru relaxare si minte clara si detasata” va fi asistat de mine. Tu nu vei face un efort, ci doar vei intentiona sa urmezi instructiunile mele. Nu te lua prea in serios, nu pune miza pe rezultatul acestui exercitiu. Tot ce ia de facut este sa te joci, lasandu-ti mintea in voia lui.

Alexandru Simionescu este Instructor la Scoala Reiki Do. Poti vedea mai multe despre activitatea lui pe http://www.reikido.ro/. Pe site ai avantajul de a te putea abona la newsetter pentru a primi gratuit alta Meditatie ghidata. De asemenea vei afla printre primii noutatile postate si data de organizare a evenimentelor Reiki Do.

Ti-a placut articolul?

Imi pare bine ca ai parcurs acest articol pana la final. Inseamna mult pentru mine. Daca ti-a placut, alatura-te abonatilor mei si vei primi informatii utile despre plantele medicinale.

In semn de multumire pentru increderea acordata iti ofer un material despre cele mai eficiente plante medicinale in lupta cu stresul

Comments

comments

2 comentarii la „Metode de relaxare impotriva stresului intre necesitate si efect

 1. pina perescu

  recomandari ptr bolnavi {psoriazis
  cominatia ceaiurilor cu medicatia ,cu vitamine de la farmacie ,combinatii de sanatate si ptr persoane cu sanatatea ajutata de tratamente medicamentoase.
  Docorul PAVEL CHIRILA ,sustine ca numai la recomandarea medicului personal , consumi ceaiuri,vitamine,etc
  mi-ar place sa stiu cat este de adevarat sfatul domnului doctor .
  o zi buna !

  Răspunde
  1. ELENA BADEA Autor articol

   Cu siguranta este!

   Produsele din plante contin un complex de substante active care pot interactiona cu medicamentele de sinteza! Poate ca nu sutem constienti de acest fapt datorita timpului mai lung pana la aparitia efectelor unui tratament plante comparativ cu cel de sinteza. De aceea exista recomandarea administrarii de astfel de produse sub indrumare de specialitate!

   Cu prietenie,
   Elena Badea.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.